hårmonster

Jo, de flesta som kanske har en sådan här terrier vet att håret måste trimmas ibland, om man tycker det behövs. Det tyckte jag, att Timmie borde få bli lite "vårfin" nu när det börjar bli lite varmare. Igår var det  då Timmies tur att bli av med de torra grå hårstråna!
Han tycker aldrig det är särksilt kul att ligga still så länge som tiden tar att få bort allt. Men med belöning som uppmuntran fungerar det bättre. När allt grått och torrt hår var borta blev han med ens glad och fick massor av godis. Som lyx efter det fick han också klorna klippta idag. Nu är han ursnygg! ...Men det är fortfarande lite svårt att se honom som den korthårige vovven med silkeslen päls, från att ha varit en långhårig, grå och trasslig hund ;)

Efter ungefär en halvtimmes plockande såg hårhögen ut ungefär så här - en riktigt stor hårboll!
      
Före till vänster och efter till höger. Eller nja.. efter halva sidan vart färdig, men det var mest bara början det med!
En bild på honom när han är helt klar får komma upp senare, då ser man liiite mer skillnad!
(PS, för att hålla honom stilla fick han fästa blicken på ett godis jag la vid tassarna på honom, som han fick ta efter fotot var taget. )

Kommentarer:

1 Lillan:

Det är ju dock så gott för djuren att bli av med sin tjocka och toviga vinterpäls nu när plusgraderna börjar komma närmare. Resultatet blev iaf bra ser jag:)

Kommentera här: