sommar outfit


Någonting som jag tyvärr bloggar lite om, men är något som är mycket roligt att sitta och fixa med i photoshop - klädkollage! Nu när kollaget är färdigt måste jag säga  - Åååå vad jag vill ha kläderna!!! Tänk om det bara vore så lätt som att dra ut dem ur skärmen... but so it doesn´t work in real life...

magtee - KanDee
shorts - Levis
ormring - Ur och Penn
annan ring - H&M
väska - H&M
örhängen - BikBok
halsband - Monki

Teckna: Hår

Tycker det är dags för en upgrade av min förra "how-to" för att rita hår. Jag är så förbannat dålig på att förklara, men ett försök skadar väl inte.
Den här gången ska jag försöka gå in på mer detaljer, men ändå inte göra det för rörigt. När jag ritar hår brukar jag tänka mycket på hur ljuset träffar frissan och var skuggor hamnar. Ofta finns det ju hur många nyanser som helst i en hårfärg.
Här är en liten förklaring till grunderna...


Steg 1: Planera hur håret ska ligga, du arbetar med en hårslinga i taget (som du ser har jag redan gjort några åt vänster på bilden)

steg 2: Jag skuggar lätt (med en stompf eller ihoprullat papper/näsduk etc) hela området så att inget vitt är kvar.

steg 3: Jag börjar bestämma mig för var jag vill sätta highlights på håret och skuggar runt om de områdena - de mörkare partierna.

steg 4: Nu fyller jag i bättre med en blyerts lite skuggtonat och lämnar highlightsen som de såg ut i steg 3.

steg 5: Nu gör jag highlights på riktigt. Jag gör dem med hjälp av ett spetsigt sudd (t.ex avklippta suddbitar) och drar suddet som om jag använder en penna och gör hårstrån. Dessa är inte så nogrannt placerade, hår brukar ju falla lite som det vill, så lägg dem inte spikrakt.

steg 6: Jag fyller i med en blyertspenna på de områden som ska hållas mörka, som brukar ligga under highlightsen för att de inte träffas av ljus. Jag försöker få fram "hårstrånslika - streck", med en spetsig blyerts.steg 7: Finslipa på det du tycker ska framhävas tydligare.

Så här brukar jag rita hår, men mitt sätt är långt ifrån ett facit och det finns så många fler sätt än mitt man kan göra på. Prova dig fram och hitta tekniken som passar dig bäst!
...Höhö känner mig som värsta läraren när jag skriver sånt här...

Skriv och säg till om tipsen gjorde någon nytta! Eller om det var en obegriplig soppa! :)

Någonting roligt
Foton tagna med canon eos 550D

Det här har säkert de flesta redan sett tidigare, så jag kommer inte precis med någonting nytt. Men trots att sååå många redan fotat liknande bilder är det ändå roligt att ordna sådana fotoprojekt. Eftersom jag är nybörjare med min systemkamera blir jag själv så fascinerad över att jag kan ta sånna här bilder. Som t.ex vattendroppar man inte kan urskilja med blotta ögat. Waaaow, va? ;)

Men den gröna färgen irriterar mig lite nu i efterhand... det påminner liksom lite om någon ölreklam eller liknande.. och det var ju inte vad jag tänkt mig.