hårmonster

Jo, de flesta som kanske har en sådan här terrier vet att håret måste trimmas ibland, om man tycker det behövs. Det tyckte jag, att Timmie borde få bli lite "vårfin" nu när det börjar bli lite varmare. Igår var det  då Timmies tur att bli av med de torra grå hårstråna!
Han tycker aldrig det är särksilt kul att ligga still så länge som tiden tar att få bort allt. Men med belöning som uppmuntran fungerar det bättre. När allt grått och torrt hår var borta blev han med ens glad och fick massor av godis. Som lyx efter det fick han också klorna klippta idag. Nu är han ursnygg! ...Men det är fortfarande lite svårt att se honom som den korthårige vovven med silkeslen päls, från att ha varit en långhårig, grå och trasslig hund ;)

Efter ungefär en halvtimmes plockande såg hårhögen ut ungefär så här - en riktigt stor hårboll!
      
Före till vänster och efter till höger. Eller nja.. efter halva sidan vart färdig, men det var mest bara början det med!
En bild på honom när han är helt klar får komma upp senare, då ser man liiite mer skillnad!
(PS, för att hålla honom stilla fick han fästa blicken på ett godis jag la vid tassarna på honom, som han fick ta efter fotot var taget. )

Guess who!!!


HejHej.
det e elins kompis här och gästbloggar, Woho! Vi har idag varit ute och tagit några bilder men tyvärr frös vi för mycket så vi gick in:-) Nu sitter vi framför datorn och lyssnar på musik och spelar ett spel som är kul men jag dör hela tiden... Nu har jag bestämt att vi ska ha en liten tävling och det går ut på att gissa vem lilla jag är! Ni ska få lite info om mig och kanske någon bild. Jag bor granne med henne, går i hennes skola, har brunt vackert hår och bruna vackra ögon och är hennes bästa kompis!!! Gissa på nu och den som vinner vinner ära som alltid lärarna säger:-)Bye bye!

Teckna: Mun


Jo det var ett tag sen jag gjorde någon steg för steg beskrivning, och det har vart en del som velat att jag ska göra fler... Så här är en på att göra munnar! :)steg 1. Först skissar jag upp munnen. Oftast börjar jag uppifrån och ner, dvs först med den översta läppkonturen på överläppen, nedre läppkonturen och sedan underläppen på samma sätt.
Jag markerar svagt ut tänderna (så att konturerna lätt ska försvinna i skuggningen) och highlights (ställena som är ljusast). - Viktigt att planera allt innan man sätter igång med själva skuggningen, så att man blir helt säker på hur man vill ha munnen!

steg 2. Nu börjar jag försiktigt skugga med stompfer, men låter markeringarna för highlightsen vara vita.

steg 3. Jag ritar böjda streck med ojämna mellanrum - inte raka, för en läpp är ju inte platt, utan böjd!
steg 4. Nu fyller jag i de mörkare partierna på munnen - där ljuset inte riktigt träffar. Där highlightsen (dvs mitt på läppen) är ritade lyser ljuset upp mest, och tex partiet under underläppen hamnar i skugga (som på bilden) så där skuggar jag extra mycket - men ändå så att det blir jämna övergångar från ljust till mörkt.

steg 5. Jag lägger på lite extra färg på de böjda strecken så att de framträder mer. Men varje streck ska också bli som mörkast när det ligger i skugga och tunnas ut när det kommer mot läppens mitt, där det är som ljusast. Jag använder ett knådgummi (eller häftmassa) för att "plocka upp" lite blyerts vid läppens mitt, ifall de ljusa partierna inte framträder så bra.

steg 6. Nu kör jag sista finslipningen på munnens böjda streck och skuggning för att få ett naturligt utséende. Jag försöker undvika att spara konturer som får det att se overkligt ut.

Till sist fyller jag i tänderna och skuggningen inne i munnen. Tänk på att den nedre tandraden ligger under den övre, och blir då alltså skuggad av den övre. - Jag gör den nedre mörkare då.

Så här blev det färdiga resultatet, dock en aning ljusare än irl.

Jag hoppas beskrivningen var bra, annars så får ni säga till om någott verkar konstigt!

Om någon gör en mun med hjälp av min beskrivning så vore det ju superkul om jag får se hur resultatet blir. Om du har en blogg kan du ju alltid lägga upp bilden och säga till mig :)