Valldemossa

 
I'm back! Det har som ni säkert märkt varit lite dåligt med uppdateringen, men skolan har börjat och då blir det med andra ord inte så mycket tid till att hinna blogga. Men nu på fredagseftermiddagen finns det lite bloggtid!
 
Bilderna är från Mallorca-resan då vi var på en heldagsutflykt runt ön och besökte många olika platser. Valldemossa var en av dem, och dessa bilder är därifrån. För att komma dit tog vi bussen i krokiga smala vägar upp på berget, väl uppe i Valldemossa åt vi lunch och kollade runt på alla små vägar och hus. Därefter tog vi bussen vidare ännu högre upp bland bergen i krokiga vägar mot Sóller, vilket jag kommer berätta mer om i ett annat inlägg.

Palma de Mallorca

 
Här kommer en bildbomd från Mallorcas huvudstad. Jag, syrran och mamma åkte en timme med buss för att komma från Alcudia till Palma, som ligger i princip på andra sidan ön. Vi vandrade runt med en jättedålig gratiskarta över Palma som vi hade fått på flygplatsen då vi kom till Mallorca. Med den kom vi inte så långt, så vi struntade i kartan och gick dit vi kände för. Det slutade med att vi kom in på ett par stora shoppinggator och torg och ner till havet och trots utan någon karta fick vi se en hel del av den fina huvudstaden.
 
 
Hoppas ni orkade scrolla igenom alla bilderna, för som sagt, det var en bildbomb. ;)

Alcudia Beach

Någon som la märke till att det var tidsinställda inlägg hela förra veckan? Ja, för jag låg i själva verket på stranden och solade, badade i klarblått vatten, åkte ett hundraårigt gammalt tåg uppe bland bergen eller liknande på Mallorca. Men nu är jag hemma och laddar upp med massor av Mallorca-inlägg framöver! ;)
 
 
Förra veckan spenderades på Mallorca med familjen. Vi bodde på ett hotell alldeles bredvid den 14km långa sandstranden i Alcudia med ballkongen riktad mot det klarblåa havet. Vädret var underbart hela veckan och låg på ungefär trettiofem grader i luften. Varmt var det. Som tur var fungerade luftkonditioneringen bra i hotellet och nästan lite för bra i bussarna, då man istället nästan frös och gärna ville ha en tjockare tröja.
 
En sjukt härlig vecka har det varit och jag kommer att skriva fler inlägg om ställena vi besökte.